Koliko puta na dan kazete sebi ' zelim svu slobodu ovog sveta '? Da li ste se ikada zapitali zasto je nemate? Da li je to zato sto vas ljudi u okolini pritiskaju? Svadje? Ljutnja? Nervoza? Bes? Tuga? Da. Kada ste u nekom od tih stanja, najlakse se cini okriviti drugu osobu za vase stanje. Ali sta ako problem uopste nije u "ljudima oko vas", vec u vama samima? Da li ste se nekada zapitali ' sta nije u redu sa mnom'? I 'da li se sve vrti oko mene'? Vecina vas nije.


Nemate slobodu jer vi tako zelite. Vi svuda zurite, a obicno zakasnite za zivot. Na ulicama..zurite. U kuci..zurite. Na poslu..zurite. U zivotu..zurite. Nemate slobodu jer ne umete da je prepoznate. Sloboda nije kada se napijete na nekoj zurki i vratite se kuci ujutru. Sloboda je svuda oko vas, samo  je vi ne vidite.


Stajanje ispred skole dok cekate da se Vasem detetu zavrse casovi je sloboda. Trenutak kada vas dete vidi dok izlazi iz skole i pojuri ka Vama za zagrljaj je sloboda. Kafa sa komsinicom rano ujutru dok pricate sta se novo desava u komsiluku je sloboda. Kada naidjete na starog prijatelja vasih roditelja nakon dugog vremena i pozdravite ga je sloboda. Cekanje zalaska sunca sa najboljom drugaricom na vasem omiljenom krovu. Budjenje pored osobe koju volite. Sloboda se nalazi u svakom trenutku Vaseg zivota. Samo je treba prepoznati.


Zivite. Druzite se. Ljubite se. Igrajte. Pevajte. Trcite. Lezite na autoputu gledajuci zvezde. Zagrlite voljenu osobu. Recite ono sto cutite. Osetite slobodu. Pronadjite je. Prepoznajte je.

Коментари

Популарни постови